Bli medlem i SKA Nordmark

Genom denna sida kan du registrera dig för ett medlemskap i SKA Nordmark eller någon av våra många lokalföreningar genom menylänken ”Bli medlem”.

Du går också som medlem till den här sidan för att hantera ditt medlemskap, under ”Logga in medlem”.

Kontakt angående medlemskap: member@nordmark.org


Så här gör du

Hej Nordmark!

Nu äntligen är vårt nya medlemssystem igång! Detta innebär en del förändringar för dig som enskild medlem och även för samtliga lokalgrupper inom Nordmark. Det nya medlemssystemet innebär bl.a. moderna betalningslösningar, bättre maillistor och GDPR anpassning. 

Medlemskap gäller för kalenderår oavsett hur din ev. lokalgrupp har gjort tidigare. Nu när systemet är nytt så måste samtliga medlemmar själva gå in och registrera sig som om du vore en ny medlem.

Steg för steg instruktion hur du registrerar dig

 1. Gå till member.nordmark.org
 2. Klicka på Bli medlem i menyn överst på sidan
 3. Fyll i hela formuläret
  1. SCA titel – låt vara tomt om du inte har någon titel i föreningen
  2. SCA namn – skriv det SCA namn du valt (det behöver inte vara officiellt registrerat) eller lämna tomt om du ännu inte har valt ett namn i föreningen
  3. Gick med datum – syftar på när du ursprungligen gick med i föreningen men om du inte kommer ihåg kan du gissa eller låt det bara stå dagens datum
  4. Intresseområden – dessa används för att automatiskt skapa maillistor till alla som har fyllt i här
  5. Är du osäker på vilken medlemsavgift du ska betala kan du hitta information om alla avgifter på sidan Om oss
  6. Är du familjemedlem, glöm inte att maila oss om vem som är huvudmedlem i familjen. Skicka det till: member@nordmark.org
 4. Läs integritetspolicyn om du inte redan har gjort det
 5. Välj betalsätt och fullfölj betalningen

När betalningen har gått igenom och vi har hunnit hämta in betaluppgifter från banken kan du logga in och se ditt digitala medlemskort (pdf). Tips är att spara ner kortet till din mobil ifall du ska visa upp det på event och det är dålig täckning på eventsiten eller du inte vill använda mobildata på event utomlands. 

Till dig som har barn

För att du själv ska kunna registrera ditt barn i systemet (vilket vi gärna ser att du gör även om avgiften är 0 kronor) så måste barnet ha en unik mailadress. Du väljer ordinarie medlemsskap och systemet kommer automatiskt ställa om till rätt prislapp utifrån barnets ålder. När barnet senare blir äldre och kommer upp i en annan medlemsavgiftsgrupp så räknar systemet automatiskt om det då. Här finns 2 olika alternativ på hur du löser detta:

 1. Barnet har redan en egen e-postadress och du tycker det är ok att även infomail och fakturor kommer till den adressen – använd den och registrera som vanligt.
 2. Du vill ha faktura och infomail till din mailadress. Registrera ditt barn med en variant av din mailadress som innehåller ett plustecken. Till exempel om du ska registrera din son Kalle och har adressen mamma.andersson@gmail.com. Skriv in mamma.andersson+kalle@gmail.com i rutan för e-post. Sedan skickar du oss ett mail med info om vilken mail ( mamma.andersson@gmail.com) du vill ha fakturan till. Då är inloggningsuppgiften mamma.andersson+kalle@gmail.com och fakturor kommer till mamma.andersson@gmail.com. Är mailadressen inte en gmail kommer systemet inte att kunna skicka ut en lösenordslänk men kontakta då member@nordmark.org så löser vi det i efterhand.

Till dig som är ansvarig för en lokalgrupp

Alla lokalgruppers medlemsavgifter kommer landa på ett särskilt konto hos Nordmark som bara används för medlemsavgifter. Nordmarks kassör kommer med jämna mellanrum flytta över alla medlemsavgifter som tillhör er lokalgrupp till lokalgruppens konto. Lokalgruppens kassör & drots kommer ha administratörsbehörighet för er grupp och kan när som helst logga in och se uppgifter på samtliga medlemmar i föreningen och vem som har betalat sin medlemsavgift eller inte.

Nordmarks kassör kommer precis som de senaste åren att skicka en faktura till varje lokalgrupp i början av januari för er lokalgrupps medlemsavgift till Nordmark för året 2020. Denna avgift baseras på antalet medlemmar 13 år och äldre som lokalgruppen hade 31 december 2019. För 2020 är denna avgift 100 kr/person. Lokalgruppens kassör betalar in denna avgift till Nordmark precis som tidigare.

Till dig som är autokrat

Det är viktigt att vi får med alla våra medlemmar i det nya systemet och därför kommer vi behöva hjälpas åt att kontrollera att alla registrerat sig och hjälpa de som ev får problem med detta. Styrelsen ber därför att vi åter börjar kontrollera medlemskap vid trollet på samtliga event så att vi kan fånga upp de som inte lyckats registrera sig eller behöver hjälp att lära sig få fram sitt digitala medlemskort. Vi kommer även om möjligt vilja få lite utrymme att sitta med en dator för att kunna hjälpa de som ännu inte har registrerat sig så att de kan få göra detta på plats.

Om du har frågor gällande dig själv, din lokalförening eller ditt event så tveka inte att kontakta oss.

Duchessa Isabetta del Verde (Clara Brandkvist) clara@brandkvist.com
Mistress Ingrid Audardotter (Annika Nyman) ingrid.audardotter@gmail.com
Baroness Tova från Attemark (Marina Hägg) drots@nordmark.org
Herr Morten kanik (Martin Eriksson) kassor@nordmark.org 

Hälsningar 
SKA Nordmarks styrelse