Jag har inte Swish själv. Kan någon annan Swisha åt mig?

Om du ej har Swish själv, men någon som har det kan betala åt dig. Skriv in deras mobilnummer i Swishrutan. Klicka dig sen vidare och be dem öppna sin Swishapp och betala direkt då betalningsnotifikation från SKA Nordmark dyker upp.

Skulle det ta för lång tid och betalning misslyckas, använd webbläsarens bakåtknapp för att komma tillbaka till registreringssidan och försök igen, eller välj annat betalningsalternativ.

Jag kan inte logga in

Jag har provat att logga in men får bara felmedelande.

  • Dubbelkolla att du stavat din mailadress rätt.
  • Kolla att du är på rätt sida, den ska heta nordmark.arcmember.net/public och ska ha en bild på Nordmarks vapen i övre vänster hörn. (se bilder nedan)
  • Prova att testa ”skaffa lösenord / glömt lösenord” funktionen igen.
  • Fungerar inte dessa så maila member@nordmark.org och beskriv ditt problem så gott du kan.

Var kan jag se mitt medlemskort?

Så fort du registrerat dig kan du börja logga in i systemet. Du kommer till din profilsida där du kan se de uppgifter du angett och även ditt medlemskort.

Dock kan det krävas en del handpåläggning från oss administratörer innan du får rätt till och med datum på ditt kort. Skulle det dröja ovanligt länge kan du alltid kontakta oss genom member@nordmark.org

Hur snart måste jag betala?

Om du registrerar dig och väljer betalning med Swish eller kort gör du detta direkt.

Väljer du istället betala med faktura så kommer den på din e-post och ska betalas inom 30 dagar. Har du inte betalt på 30 dagar får du en på påminnelse och ca 2 veckor senare ytterligare en påminnelse.

Om jag vill anmäla ett barn, hur gör jag då?

Om du vill anmäla ett barn går det ypperligt.

För att du själv ska kunna registrera ditt barn i systemet (vilket vi gärna ser att du gör även om avgiften är 0 kronor) så måste barnet ha en unik mailadress. Du väljer ordinarie medlemskap och systemet kommer automatiskt ställa om till rätt prislapp utifrån barnets ålder. När barnet senare blir äldre och kommer upp i en annan medlemsavgiftsgrupp så räknar systemet automatiskt om det då.

Här finns 2 olika alternativ på hur du löser detta:

  1. Barnet har redan en egen e-postadress och du tycker det är ok att även infomail och fakturor kommer till den adressen – använd den och registrera som vanligt.
  2. Du vill ha faktura och infomail till din mailadress. Registrera ditt barn med en variant av din mailadress som innehåller ett plustecken.Till exempel om du ska registrera din son Kalle och har adressen mamma.andersson@gmail.com. Skriv in mamma.andersson+kalle@gmail.com i rutan för e-post. Sedan mailar du oss (member@nordmark.org) om mamma.andersson@gmail.com som du vill ha fakturan till. Då vi hunnit ändra i arcMember är inloggningsuppgiften mamma.andersson+kalle@gmail.com och fakturor kommer till mamma.andersson@gmail.com.

Välj också faktura som betalningsalternativ när du registrerar barn och ungdomar.