FAQ på svenska

Här kan du hitta våra vanligaste frågor och svar på dessa. Är det något du inte hittar svar på här kan du maila memberATnordmark.org

Svensk FAQ om medlemskap

När du går in på din profilsida (du loggar in genom ”Logga in medlem” på denna sida) och ser att det står att din medlemsavgift inte är betald… fast du vet att du betalt den. Det kan helt enkelt vara så att kassören inte hunnit registrera din betalning än.

Skicka oss ett e-postmeddelande till: member@nordmark.org och skicka oss gärna detaljerad information om din betalning så att vi kan felsöka vad som har hänt.

Så länge summan är noll så blir medlemskapet automatiskt förlängt ytterligare ett år. Fakturan är mest en information för dig om att barnet är aktivt i vårt system.

Vill du ta bort ditt barn i från vårt system kontaktar du oss genom member@nordmark.org

När du är helt ny medlem måste du gå till inloggningssidan och klicka på ”Logga in medlem” för att komma till sidan där du loggar in.

Väl där så klickar du på länken som säger Skapa lösenord / Glömt lösenord och ett nytt lösenord skickas till din registrerade mailadress.

Har du glömt vilken mailadress du angett kontaktar du oss genom member@nordmark.org

Är du aktiv medlem kommer du att automatiskt få e-post med en ny faktura inför det nya kalenderåret.

Vill du betala in till bank så går det bra att använda BG-nr och OCR som står i fakturan. Är det så att du föredrar att betala med Swish eller kort finns det en länk i mailet som tar dig till det ställe där du kan göra det.

Du kan även hitta faktura + möjlighet att betala med Swish/kort på ”din sida” i medlemssystemet. Du loggar då som vanligt in på din sida genom ”Logga in medlem” och hittar där allt.

Hur texten ser ut i e-postmeddelandet med ny faktura.

Skulle din faktura förfallit så att den lilla knappen för kort/Swish blivit inaktiverad kontaktar du gruppen som hjälper till med medlemssystemet eller Nordmarks kassör.

member@nordmark.org – Medlemssystemsgruppen
kassor@nordmark.org – Nordmarks kassör

Du kan alltid få kontakt med oss genom mailadressen: memberATnordmark.org

Första gången som du loggar in behöver du gå till Logga in medlem och klicka på lösenordslänken: Skapa lösenord/Glömt lösenord där du får ange den e-post du har registrerat i systemet.

En länk kommer till din mail som gör att du kan skapa ett lösenord.

Du får sedan gå tillbaks till https://member.nordmark.org/ och Logga in medlem.  

Om du registrerar dig och väljer betalning med Swish eller kort gör du detta direkt.

Väljer du istället betala med faktura så kommer den på din e-post och ska betalas inom 30 dagar. Har du inte betalt på 30 dagar får du en på påminnelse och ca 2 veckor senare ytterligare en påminnelse.

You can find a small English flag at the bottom of the registration page and whenever you are logged in to the system. Click on the flag and the page will change the language to English.

On the webpage, you find the little flag next to the menu.

You can always contact us at member@nordmark.org

Du behöver höra av dig till medlemssystemsgruppen som är de enda som kan ändra namn i systemet. Övriga uppgifter kan du ändra själv på din profilsida.

Du kommer i kontakt med medlemssystemsgruppen genom: member@nordmark.org

Du kan ändra de flesta uppgifter själv på din profilsida i systemet.

Du kommer dit genom menyn: Logga in medlem på denna sida.

Har du inte logga in tidigare hittar du tips om hur du gör den första gången i denna FAQ.

Först måste du gå till menyn ”Logga in medlem” för att komma till sidan där du loggar in och även kan generera ett nytt lösenord.

Väl där så klickar du på länken som säger Skapa lösenord / Glömt lösenord och ett nytt lösenord skickas till din registrerade mailadress.

Har du glömt vilken mailadress du angett kontaktar du oss genom member@nordmark.org

Om du ej har Swish själv, men någon som har det kan betala åt dig. Skriv in deras mobilnummer i Swishrutan. Klicka dig sen vidare och be dem öppna sin Swishapp och betala direkt då betalningsnotifikation från SKA Nordmark dyker upp.

Skulle det ta för lång tid och betalning misslyckas, använd webbläsarens bakåtknapp för att komma tillbaka till registreringssidan och försök igen, eller välj annat betalningsalternativ.

Först tittar du på din profilsida och ser om det är något du kan ändra på själv.

Om något har blivit fel som du inte kan ändra på din profilsida är det bara att maila korrigeringen till member@nordmark.org så löser vi det så fort vi hinner med.

Jag har provat att logga in men får bara felmedelande.

  • Dubbelkolla att du stavat din mailadress rätt.
  • Kolla att du är på rätt sida, den ska heta nordmark.arcmember.net/public och ska ha en bild på Nordmarks vapen i övre vänster hörn. (se bilder nedan)
  • Prova att testa ”skaffa lösenord / glömt lösenord” funktionen igen.
  • Fungerar inte dessa så maila member@nordmark.org och beskriv ditt problem så gott du kan.

Om det är så att du vet att avi ska ha skickats ut men du inte har fått något i din inkorg. Börja med att dubbelkolla din skräppost och din personliga sida i medlemssystemet.

Hittar du inget där mailar du till member@nordmark.org så kommer medlemssystemsgruppen att hjälpa dig.

När man registrerar sig i formuläret skriver man in sin födelsedata (ÅÅÅÅMMDD) och då räknar systemet ut en rabatt utifrån din ålder.

Du ska därför välja medlemskap som du skulle gjort utifrån en vuxen och sedan räknar systemet ut rabatten innan du får fakturan.

Välj dock gärna faktura för barn och ungdomar.

Om du vill byta lokalgrupp så behöver du kontakta* medlemssystemsgruppen genom: member@nordmark.org
*Tänk på att det kan ta ett tag för gruppen att utföra ändringen då vi alla jobbar ideellt med detta. Är det akut så går det bra att ta direktkontakt med Nordmarks kassör.

Medlemssystemsgruppen behöver ett skriftligt underlag för att utföra ändringar i systemet. Därför krävs ett mail och du kan inte bara prata med den du känner i gruppen.

Om barnet fyller 13 år det kalenderår som avgiften gäller för räknar systemet barnet som 13 år även om det inte ännu fyllt 13 år.

Som aktiv medlem så kommer fakturan för nästa kalenderår automatiskt med e-post och den skickas ut den 1 december. Dubbelkolla gärna din skräppost om du saknar en utskickad faktura. Hittar du den inte där dubbelkolla ”din sida” i medlemssystemet och i sista hand hör av dig till Medlemssystemsgruppen eller Nordmarks kassör.

Som du redan vet så kan man betala via bank och med OCR-nr eller så kan man betala med kort/Swish. I mailet finns en länk till kort/Swish-betalning men man når detta även när man loggar in på ”sin sida” i medlemssystemet. Då finns en knapp bredvid pdf-fakturan.

Medlemssystemsgruppen: member@nordmark.org
Nordmarks kassör: kassor@nordmark.org

Om du vill anmäla ett barn går det ypperligt.

För att du själv ska kunna registrera ditt barn i systemet (vilket vi gärna ser att du gör även om avgiften är 0 kronor) så måste barnet ha en unik mailadress. Du väljer ordinarie medlemskap och systemet kommer automatiskt ställa om till rätt prislapp utifrån barnets ålder. När barnet senare blir äldre och kommer upp i en annan medlemsavgiftsgrupp så räknar systemet automatiskt om det då.

Här finns 2 olika alternativ på hur du löser detta:

  1. Barnet har redan en egen e-postadress och du tycker det är ok att även infomail och fakturor kommer till den adressen – använd den och registrera som vanligt.
  2. Du vill ha faktura och infomail till din mailadress. Registrera ditt barn med en variant av din mailadress som innehåller ett plustecken.Till exempel om du ska registrera din son Kalle och har adressen mamma.andersson@gmail.com. Skriv in mamma.andersson+kalle@gmail.com i rutan för e-post. Sedan mailar du oss (member@nordmark.org) om mamma.andersson@gmail.com som du vill ha fakturan till. Då vi hunnit ändra i arcMember är inloggningsuppgiften mamma.andersson+kalle@gmail.com och fakturor kommer till mamma.andersson@gmail.com.

Välj också faktura som betalningsalternativ när du registrerar barn och ungdomar.

Din e-postadress (som du angav när du anmälde dig) är ditt användarnamn.

Har du glömt vilken e-postadress du använde kan du alltid få hjälp genom member@nordmark.org

Så fort du registrerat dig kan du börja logga in i systemet. Du kommer till din profilsida där du kan se de uppgifter du angett och även ditt medlemskort.

Dock kan det krävas en del handpåläggning från oss administratörer innan du får rätt till och med datum på ditt kort. Skulle det dröja ovanligt länge kan du alltid kontakta oss genom member@nordmark.org


Svensk FAQ för admins om medlemssystemet

Ett schemalagt personligt utskick ska gå att hitta under Utskick – Skickat. 

Så länge det ligger där och inte har gått iväg – så kan du radera det från listan. Men du kan inte redigera det när det ligger som skickat.

Men du kan kopiera det och redigera för att sedan göra om till det tidsinställda eller direktutsända utskicket du vill ha. Men glöm inte att radera det första utskicket som du nu gjort om.

Detta är information för dig som är administratör i medlemssystemet.

Ett schemalagt personligt utskick ska gå att hitta under Utskick – Skickat. 

Så länge det ligger där och inte har gått iväg – så kan du radera det från listan. Först kan du kopiera det om du vill så får du en kopia i Utkast som du kan jobba om, om det är önskvärt. 

Detta är information för dig som är administratör i medlemssystemet.